Dolci

Crumble med æble

Crumble alle mele

Den klassiske æblekage med smuldredej findes såmend også i Italien. Norditalien byder på et stort udvalg af forskellige æblesorter, så det er perfekt at bruge nogle af disse til en lækker æblekage.

Crumble med æble

Forb. tid 25 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 50 min
Ret Dolci
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 3 faste æbler
  • 6 spsk sukker
  • 90 gr hvedemel
  • 110 gr stegemargarine
  • Stødt kanel

Sådan gør du
 

  • Skræl æblerne og fjern kernehuset, skær æblerne i ikke for tykke både.
  • Læg æblebådene i et smurt fad, bland halvdelen af sukkeret og kanel sammen og drys det henover æblerne.
  • Bland resten af sukkeret med hvedemelet, og tilsæt stegemargarinen i mindre stykker, rør sammen indtil det ligner revet ost.
  • Fordel blandingen over æblerne og bag kagen i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.
  • Server med kold mascarponecreme eller vanilleis.
Keyword crumble, æbler

Relaterede indlæg

Back to top button