Semifreddo med hindbær

Semifreddo ai lamponi

Italienere elsker is, og det er vel også passende med en semifreddo – is lavet på fløde, med friske hindbær på en varm sommerdag.

Denne opskrift er en lettere version af den klassiske semifreddo, og en del af fløden er i stedet erstattet med yogurt. En anden variant kan være at erstatte yogurt med Mascarpone, som giver et cremet bidrag til isen.

 

Semifreddo med hindbær

Forb. tid 25 min
Tilb. tid 6 t
Samlet tid 6 t 25 min
Ret Dolci
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 300 gr piskefløde
  • 200 gr yogurt naturel
  • 800 gr flormelis
  • 1 æggehvide

Sådan gør du
 

  • Rens hindbærrene, og hak pistacienødderne i mindre stykker.
  • Pisk æggehviden til stift skum. Pisk fløden til skum og tilsæt flormelis. Bland yogurt i flødeskummet, og vend forsigtigt rundt.
  • Tilsæt den stiftpiskede æggehvide, og vend rundt med let hånd så at luften i æggehviden ikke slåes ud.
  • Fordel hindbær og hakkede pistacienødder til isblandingen, og vend rundt, så hindbærrene er godt fordelt uden at blive mast.
  • På indersiden af en sandkageform, lægges husholdningsfilm og herefter fordeles ismassen i formen. Sæt isen i fryseren i minimum 6 timer.
  • Inden servering vendes isen ud af formen og filmen fjernes. Pynt med friske hindbær og hakkede pistacienødder.
Keyword gelato, is, Semifreddo
Del: