Kold jordbærsuppe
Zuppa di fragola
Italienerne bruger gerne jordbær til en forfriskende dessert hvor bærrene får lov til at ligge i en lage af rødvin eller balsamico – hvilket bare smager dejligt, men bærrene kan også bruges til en læskende kølig suppe med hjemmebagte marengs til.
Kold jordbærsuppe
Ingredienser
- 4 æggehvider
- 3 spsk. sukker
- 500 gr friske jordbær
- 1 glas Marsala eller tør hvidvin
- Lidt frisk mynte
- Knivspids fint salt
Sådan gør du
Marengs:
- Pisk hviderne helt stive sammen med 2 spsk. sukker og salt, du skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at indholdet flyder ud. Sprøjt marengsmassen ud på en bageplade i mellemstore toppe - portionen giver ca. 12 toppe. Bages i ovnen ved 180 grader i 15 minutter - ovnen må ikke åbnes da det vil få marengsene til at falde sammen, herefter slukkes ovnen og lad marengsene afkøle.
Jordbærsuppe:
- Skyl jordbærrene, fjern den grønne top og skær dem i mindre stykker. Tag lidt fra som skal bruges til pynt.
- Kom jordbærrene i en blender og mos til pure sammen med 1 spsk. sukker og Marsala/hvidvin.
- Herefter koges puréen ved lav varme i 2 min., tilsæt de jordbær som er taget fra til pynt og lad dem koge med i 1 min.
- Lad suppen køle. Skyl mynten, og del i små buketter. Server suppen i portions-skåle med et par marengs ovenpå og pynt med mynte.