Tiramisu med jordbær

Tiramisu alle fragole

Med de danske haver fyldt med solmodne og røde jordbær, er der ikke noget bedre end at bruge dem i denne forfriskende variant af den klassiske tiramisu. I stedet for kaffe og likør bruges friske, sødmefyldte jordbær – perfekt til dessert eller som en frisk eftermiddags-snack til glæde for store og små.

Tiramisu med jordbær

Forb. tid 1 t
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Dolci
Antal 5 personer

Ingredienser
  

  • 250 gr Mascarpone
  • 3 æg
  • 60 gr sukker
  • Saft af 1 citron
  • 200 gr friske jordbær
  • 8 stk Savoiardi (Ladyfingers)

Sådan gør du
 

  • Skyl jordbær og fjern toppen. Gem lidt bær til pynten. Skær resten af bærrene i mindre tern, og læg dem i en skål med en marinade af 1 tsk sukker og lidt citronsaft. Vend bærrene godt rundt i marinaden og lad det stå i minimum 1 time.
  • I mellemtiden tilberedes mascarponecremen. Æggene deles i hvider og blommer, og blommerne piskes med en håndfuld sukker til det bliver hvidt og cremet. Vend forsigtigt mascarponen i æggesnapsen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.
    Skær savoiardi-kagerne i mindre stykker på ca. 2 cm.
  • Forsigtigt hældes den væske som har dannet sig ved jordbærrene over i en lille skål. Vend savoiardi-stykkerne i jordbærsaften og fordel nogle af dem i bunden af 5 portionsglas, og læg et lag jordbær. Kom gerne noget af marinaden henover.
  • Fordel mascarpone-creme henover, og fortsæt med savoiardi, efterfulgt af jordbær - for til sidst at afslutte med mascarponecreme. Pynt med jordbær og et par friske mynteblade.
Keyword jordbær, tiramisu
Tried this recipe?Let us know how it was!

Andre artikler

Annonce
Se også
Close
Back to top button