Cuzzupe – Sødt påskebrød fra Calabrien

2014-04-18
  • Mængde: 1 brød
  • Forberedelsestid: 4:00 t
  • Tilberedningstid: 50m
  • Samlet tid: 4:50 t
Andre opskrifter:
  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

  • Pizza med rødløg og Pancetta

  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

Cuzzupe di Pasqua

Det italienske køkken vrimler med opskrifter på påskemad, dette er opskriften på det traditionelle søde påskebrød fra Calabrien. Brødet er kendetegnet ved at hele æg med skal, bages ind i dejen.

Ingredienser

  • 600 gr hvedemel
  • 15 gr gær
  • 200 gr sukker
  • 100 gr smør
  • 60 ml anis-likør
  • 8 æg
  • Revet skal af 1 citron
  • 100 ml mælk
  • Salt

Vejledning

Trin1

Udblød gær i lidt lunt vand, og tilsæt en smule mel - rør til det får en ensartet og ikke for tyk konsistens. Stil skålen tildækket på et lunt sted i ca. 2 timer.

Trin2

Pisk 4 æg sammen med sukker, tilsæt lidt efter lidt mælk, citronskal, anis-likør, smeltet smør og mælk.

Trin3

Når dejen er hævet, tilsættes resten af melet samt æggeblandingen, ælt det hele godt sammen. Dejen skal have en fast struktur og samtidig være elastisk.

Trin4

Del dejen i to portioner som formes til strimler, saml strimlerne i den ene ende og sno dem om hinanden samtidig med at de formes til en cirkel. Lav en pæn samling af enderne. Fordel 4 hele æg i brødet, placer dem imellem de to dejstrimler så de sidder fast.

Trin5

Stil brødet til hævning i minimum 2 timer. Inden bagning pensles brødet med et sammenpisket æg, bages i ovnen ved 220 grader i ca. 50 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close