DolciOpskrifter

Hindbær-ricotta tærte

Torta di lamponi e ricotta

En sand lækkerbisken til en varm sommerdag, tærten får friskhed fra hindbærrene samtidig med en god cremet fylde fra det lækre ricotta-fyld. Hindbærrene kan sagtens skiftes ud med for eksempel friske brombær.

Hindbær-ricotta tærte

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t 20 min
Ret Dolci
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 portion mørdej
  • 500 gr Ricotta
  • 300-350 gr friske hindbær
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 150 gr sukker
  • 1/2 tsk vanillesukker
  • 1 citron - saft og skal
  • smør til formen
  • flormelis

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader.
  • Pisk æg, æggeblommer, sukker og vanillesukker godt sammen. Vend ricotta i og bland sammen, samtidig tilsættes citronsaft og revet citronskal.
  • Smør en springform eller tærteform, rul mørdejen ud og fordel den i formen, så den går godt op i kanten. Med en gaffel prikkes små huller i bunden af mørdejen.
  • Fordel ricotta-cremen på tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 1 time. Tag tærten ud og lad den afkøle, herefter fordeles de friske hindbær udover den bagte tærte.
    Drys tærten med flormelis.
Keyword frugttærte, tærte hindbær, tærte ricotta

Relaterede indlæg

Back to top button