Dolci

Jordbær gelato

Gelato di fragole

Denne jordbær-gelato er perfekt til en varm sommerdag, og brug de modne, friske danske jordbær som er fulde af smag.

Jordbær

Jordbær gelato

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Frysetid 4 t
Samlet tid 20 min
Ret Dolci
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 gr friske jordbær
  • ½ l piskefløde
  • 170 gr sukker
  • 200 ml vand

Sådan gør du
 

  • Skyl jordbær, skær toppen af og skær jordbærrene i mindre stykker. Bland jordbær med sukker og kom dem i en blender. Blend kort til jordbærrene er hakket groft og tilsæt herefter vandet, blend til ensartet konsistens.
  • Pisk fløden til flødeskum, den må gerne være godt pisket igennem. Vend forsigtigt jordbær-puré i flødeskummet, bland det godt sammen.
  • Hvis du har en ismaskine, så kommes isblandingen i ismaskinen og vent til det er frossen før det fordeles i en beholder som sættes i fryseren. Hvis du ikke har en ismaskine, fordeles isen i en beholder som placeres i fryseren. Kig til isen med jævne mellemrum og rør i den hvis der er behov for det.
  • Inden servering tages isen ud ca. 30 minutter før og sættes i køleskabet indtil den skal serveres.
Keyword jordbær, jordbæris

Relaterede indlæg

Se også
Close
Back to top button