Clafoutis med kirsebær
Clafoutis alle ciliegie
Clafoutis er oprindeligt en klassisk fransk dessert, varianten med kirsebær er nok den mest kendte clafoutis men den kan sagtens laves med andre bær.
Clafoutis er nem og hurtig at tilberede, fyldet afhænger af hvad årstiden kan tilbyde af frugt som fersken, abrikos, hindbær, pærer og vindruer.
Clafoutis med kirsebær
Ingredienser
- 500 gr friske kirsebær
- 3 æg
- 100 gr sukker
- 1 stang vanille
- 90 gr hvedemel
- 200 ml mælk
- 20 ml cognac
- 10 gr smør
- 1 knivspids salt
- 30 gr sukker
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
- Skyl kirsebær, halver dem og fjern stenene. Tænd ovnen på 180°C, smør en ovnfast tærteform med en diameter på 26 cm og drys med lidt sukker.
- I en skål piskes æg sammen med sukker til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt vanille og en knivspids salt, samt hvedemel og bland godt sammen.
- Mælken tilsættes lidt efter lidt sammen med cognac (kan udelades), bland godt sammen. Fordel de udstenede kirsebær i tærteformen, og hæld dejen henover.
- Bages i ovnen i 40-45 minutter, til æggemassen er blevet blød og gylden på toppen. Når kagen er kølet af, drysses den med flormelis. Serveres lun med flødeskum eller vanilleis.