
Bagte ferskner
Pesche ripiene al forno
En klassisk dessert i Piemonte, hvor fersknerne fyldes med Amaretti og kakao, desserten kan spises både kold som varm med kold flødeskum eller en hjemmelavet vanilleis.

Bagte ferskner
Ingredienser
- 4 modne ferskner
- 60 gr rørsukker
- 30 gr kakao
- 30 gr smør
- 4 Amaretti
- 2 æggehvider
Sådan gør du
- Skær ferskner i halve, og fjern stenen. Skær lidt af kødet i midten af den halverede fersken væk, brug gerne en ske.
- Bland æggehvider med kakao, sukker og knuste Amaretti'er. Fordel fyldet i midten af de halverede ferskner. Ovenpå lægges en lille klat smør og fersknerne bages i ovnen ved 160 grader i ca. 1 time.
- Serveres lune, evt. med vanilleis til. Du kan også vælge at komme honning over de bagte ferskner. Eller drysse finthakkede hasselnødder over fersknerne inden de bages.
Tried this recipe?Let us know how it was!