Italiensk pizzamel – Caputo

Indlægget er sponsoreret

Italienerne har et fantastisk udvalg af mel, her er mel ikke bare mel men har forskellig hårdhed, fylde, grovhed og indholdet af mineraler i melet, dette er vigtigt at vide ikke mindst meget afhængig af til hvilket formål som melet skal bruges. Det er heller ikke lige meget hvilket mel som bruges til hvad, noget mel er velegnet til brød mens andre typer af mel egner sig bedre til fint bagværk som kager.

En af de mest kendte typer af italiensk mel er tipo 00, som er den meltype som blandt andet bruges til tilberedning af pasta og pizza. Derudover findes meltypen tipo 0 som er velegnet til brød. Til en pizza, vil vi jo gerne have at dejen bliver elastisk og kan formes til en tynd og fin bund som bliver helt sprød under bagningen uden at hæve for meget op – andet end at give de karakteristiske luftbobler i skorpen. Det har nemlig stor betydning for det færdige resultat, hvilken mel som bruges til dejen. Ligesom det også spiller en stor rolle hvor lang tid at dejen får lov til at hæve, her taler vi om langtidshævning, så ikke noget med at ælte en dej sammen og forvente at der kan laves pizza efter 30 minutter. En pizzadej skal have den mel som får den til at udvikle sig og give den perfekte sprøde bund.

Et af de kendte melmærker er Mulino Caputo, en familie-virksomhed som blev grundlagt i 1924 og er videreført gennem generationer. Mulino Caputo holder til i Napoli i regionen Campagna, og regnes for det bedste mel i Italien. For pizza-interessede så findes der Facebook-grupper som går indædt op i pizzabagningen og som bare sværger til Caputo-mel og med god grund.

Du kan købe italiensk hvedemel tipo 00 i de fleste danske supermarkeder, men hvis du har lyst til at prøve nogle af de andre italienske meltyper fra Mulino Caputo, så kan vi anbefale at du besøger webshoppen – Pizzapal. En onlinebutik som har et stort udvalg af mel fra Mulino Caputo, samt ikke mindst hvad du ellers skal bruge til pizzabagningen derhjemme. Udover at tilbyde ingredienser og udstyr til pizzabagningen, så kan du nemlig også finde opskrifter, samt gode råd og tips til hvordan du laver den perfekte pizza. Her drejer det sig nemlig om pizzanørderi.

Andre artikler

Back to top button