Indbagt cotechino med spinat

2013-12-31
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 30m
  • Tilberedningstid: 25m
  • Samlet tid: 55m
Andre opskrifter:
  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

Cotechino in crosta con spinaci

Indbagt cotechino spises ofte som hovedretten ved julefrokosten, men også en elsket ret på nytårsbordet. Traditionen tro spises den indbagte cotechino med kogte grønne linser som tilbehør.

Ingredienser

  • 1 cotechino (ca. 600 gr)
  • 200 gr tærtedej
  • 200 gr kogt, røget skinke i skiver
  • 1 æg
  • 300 gr spinat
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Vejledning

Trin1

Kog cotechino'en i en gryde med rigeligt kogende vand, så pølsen er helt dækket med vand. Koges i ca. 20 minutter. Når cotechino'en er kogt tages den op af vandet, og afkøles hvorefter eventuelt skind fjernes.

Trin2

Rens spinaten, og kog den i et par minutter i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra spinaten, og varm spinat på en pande med olie, salt, peber og et fed hvidløg.

Trin3

Rul tærtedejen ud til en stor cirkel på et stykke bagepapir(gem lidt dej til pynt), fordel skiverne af skinke på dejen. Herefter fordeles den godt afdryppede spinat ovenpå skinken - husk at fjerne hvidløget. Placer cotechino'en i den ene ende af cirkelen og rul det hele godt sammen, luk enderne ind under den indpakkede cotechino.

Trin4

Pensl oversiden af dejen på cotechino'en med det sammenpiskede æg og dekorer med mønster af overskydende dej.

Trin5

Bag den indpakkede cotechino i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, indtil overfladen er sprød. Skær cotechino'en i skiver og server på et fad med linser og ovnbagte kartofler til.

Skriv en Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close