Chokolade-salami

Salame di cioccolato

Chokolade-pølsen er en dessert som er meget nem at lave, og kræver overhovedet ingen bagning. Det er en klassisk dessert som findes i et hav af varianter, og som kendes af de fleste italienere uanset om de bor i nord eller syd.

For eksempel, kan du tilsætte tørret frugt, hakkede nødder og istedetfor kakao kan du bruge smeltet mørk chokolade, eller prøv med hvid chokolade.

Salami’en skal opbevares i køleskabet.

Chokolade-salami

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 20 minutter
Ret Dolci
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 100 gr smør
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk Rom
  • 200 gr søde kiks

Sådan gør du
 

  • Pisk æggeblommer sammen med halvdelen af sukkeret, pisk indtil det bliver en hvid og tyk creme.
  • Tilsæt det smeltede smør, resten af sukkeret som blandes med kakaopulveret og rom. Bland godt sammen, og tilsæt så kiksene som er brækket i mindre stykker. Fortsæt med at blande sammen indtil massen har en fast konsistens.
  • Fordel dejen på et stykke bagepapir smurt med olie, og rul dejen sammen til en pølse. Lægges i køleskabet i et par timer indtil den er fast i konsistensen.
  • Inden servering rulles pølsen i flormelis, skæres i skiver og serveres mens den er kølig.

Andre artikler

Back to top button