Hasselnødde-tærte

2013-12-22
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 40m
  • Samlet tid: 60m

Torta di nocciole

En traditionel opskrift fra det piemontetiske køkken, og fra en region som netop er kendt for sine hasselnødder af høj kvalitet. Det er primært i den sydlige del af region, at der dyrkes hasselnødder og opskriften på hasselnøddetærte er en opskrift som går i arv gennem generationer. 

Ingredienser

  • 100 gr hvedemel
  • 130 gr sukker
  • 200 gr ristede hasselnødder
  • 120 gr smør
  • 1 stang vanille
  • 2 spsk stærk kaffe
  • 1 spsk rom
  • 2 store æg
  • 10 gr bagepulver

Vejledning

Trin1

Hak de ristede hasselnødder helt fint og bland dem med halvdelen af sukkeret. Smør en springform på indersiden og drys den med mel.

Trin2

Pisk æggene sammen med resten af sukkeret til det bliver lyst og tykt. Tilsæt to håndfulde hakkede hasselnødder sammen med det smeltede og afkølede smør. Herefter tilsættes hvedemel som er blandet med bagepulver, vanillekorn, afkølet kaffe og rom. Bland det hele godt sammen, hvorefter dejen hældes i den smurte form.

Trin3

Kagen bages i ovnen ved 175 grader, i ca. 30-40 minutter til kagen er hævet og sprød på toppen. Kagen kan pyntes med grofthakkede hasselnødder.

 

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk