Kage med hindbær

Torta soffice di lamponi

En sommerlig version af den klassiske sandkage, her med friske hindbær. Hindbærrene giver en frisk smag som passer godt til den søde kage. Hindbærrene kan udskiftes med for eksempel brombær eller rabarber.

Kage med hindbær

Ret Dolci
Søgeord hindbær, kage
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 50 minutter
Antal 1 kage (8 personer)

Ingredienser

  • 250 gr friske hindbær
  • 175 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 gr sukker
  • 120 gr smør
  • 1 tsk revet citronskal
  • 2 æg
  • 200 gr yogurt naturel
  • 100 gr flormelis
  • 3 spsk citronsaft

Sådan gør du

  1. Rens hindbær, og skyl dem evt. let, dup dem tørre med køkkenrulle. I en skål blandes hvedemel med bagepulver. Smuldr smørret i melet, til det ligner revet ost.
  2. Tilsæt sukker, revet citronskal og en knivspids salt. Rør godt sammen med en elpisker, tilsæt herefter æggene - et af gangen samt yogurt og bland det godt sammen.
  3. Vend forsigtigt hindbærrene i dejen, de må ikke mases. Smør en sandkageform med smør, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time og 10 minutter - til kagen er gennembagt. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.
Del: