Focaccia med cherrytomater og oregano

Den runde form på denne focaccia, stammer fra de runde, hvide stenhuse – Trulli’er som findes i den syditalienske region Puglia, hvor denne focaccia kommer fra.

Nem og enkel frokost som kan købes på diverse cafeer og boder som sælger pizza-stykker, sandwich(panini) og andre lækre frokostretter. Mad til en hurtig og afslappet frokost, man kan dog hurtig blive helt afhængig af dem.

Her finder du opskriften på den traditionelle foccacia fra Valle dei Trulli.

Focaccia med cherrytomater og oregano

Den runde form på denne focaccia, stammer fra de runde, hvide stenhuse – Trulli'er som findes i den syditalienske region Puglia, hvor denne focaccia kommer fra.
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Hævetid 2 timer
Samlet tid 3 timer 20 minutter
Køkken Italiensk, Puglia
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 500 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 15 g sukker
  • 300 g kartofler
  • 25 g fint salt
  • 200 ml vand
  • 20 modne cherrytomater
  • Olivenolie
  • Tørret oregano
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og kog dem. Når de kogte, moses kartoflerne med en gaffel.
  • Gær opløses i 100 ml lunkent vand, og tilsættes sukker. Herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt sammen med de mosede kartofler og yderligere 70 ml vand, samtidig med at dejen æltes godt.
  • Opløs 25 g fint salt i 30 ml vand, som tilsættes til dejen, hvorefter der æltes godt i ca. 10 min. Tilsæt 20 g olivenolie, ælt til dejen er blød og elastisk.
  • Lad dejen hæve i en tildækket skål i 2 timer.
  • Smør en rund form på 28 cm med rigeligt olivenolie. Kom dejen i formen, fordel og tryk den sammen med fingrene.
  • Halver cherrytomaterne, fordel dem ovenpå dejen og tryk dem godt ned, drys med oregano og fordel 30 ml olivenolie på toppen af det hele.
  • Bag focaccia'en i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter, lad den hvile 10 minutter inden den tages ud af formen.

Andre artikler

Back to top button