Den italienske honning

Naturens sukker, og helt eget flydende guld. Kendt og elsket for sine mange gode egenskaber, blandt andet når det gælder dens helbredende kvaliteter og ikke mindst for dens sødme som gør honningen særdeles velegnet til bagværk og desserter.

Selvom det ikke er så udbredt mere, så er der nok mange som i deres barndom har hørt om at varm mælk med honning er godt når forkølelsen lurer. Dette skyldes blandt andet honningens antiseptiske egenskaber, som bekæmper bakterierne i kroppen.

Italienerne kan noget med mad, og det er også tilfældet når det gælder honning, for her findes honning i med et utal af smagsnuancer og ikke mindst forskellige konsistenser. Her findes honning fra den nordlige del af landet til den sydligste del på Sicilien, og byder på et bredt spekter af smagsvarianter.

Med den udbredte og sydlandske flora som findes i denne del af Middelhavet, så er der honning for enhver smag. Hver regions fauna er med til at sætte sit unikke og særegne præg på den lokale honning.

Den mest kendte af de italienske honning er den klassiske akacie-honning, dertil kommer honning med let syrlig citronsmag, med et væld af vilde blomster, eller ikke mindst honning med den fyldige smag af kastanje. Udover at være velegnet til desserter, i bagværk så smager honningen i sin naturlige form, helt fantastisk på et stykke friskbagt italiensk brød. Prøv et udvalg af Italiens lækre oste og dyp dem gerne i lidt honning, de passer nemlig rigtig godt sammen.

Så det er takket være de mange flittige bier og deres store arbejde at vi kan nyde dette flydende guld.

Opskrifter med honning:

Bagte ferskner med honning
Brød med honning, rosmarin og pecorino

Andre artikler

Back to top button