Asparges med Prosciutto di Parma

Asparagi al Prosciutto di Parma con salsa

De grønne asparges er friske og sprøde hvilket gør dem perfekte til lette retter som antipasta eller snacks før middagen. Her er de grønne asparges brugt med Prosciutto di Parma som gør dem velegnet til et glas kølig hvidvin eller Rosato på verandaen i sommer.

Asparges i Prosciutto di Parma

De grønne asparges er friske og sprøde hvilket gør dem perfekte til lette retter som antipasta eller snacks før middagen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Antipasti, Frokost
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 12 grønne asparges
  • 4 skiver Prosciutto di Parma
  • 2 spsk. rapsolie
  • 3 æggeblommer
  • 180 g smør
  • 1 spsk. koldt vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 2 spsk. koldt smør

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Skræl aspargesene, og kog dem i letsaltet vand i 1 minut, til de begynder at blive møre. Afkøl aspargesene i koldt vand. Tør aspargesene på papir.
  • Pak 3 asparges ind i hver skive Prosciutto di Parma Læg «aspargespakkerne» i en ildfast form. Sæt formen i ovnen ved 180 grader, og bag dem, indtil parmaskinken er sprød, og aspargesene er møre. Det tager 8-10 minutter.
  • Smelt 180 g smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og lad smørret blive lunkent.
  • Kom æggeblommerne i en gryde, og sæt den ved lav varme sammen med koldt vand, citronsaft og lidt salt. Pisk kraftigt, mens saucen står ved lav varme. Pisk, indtil saucen begynder at tykne, og kom det smeltede smør i. Når saucen begynder at blive tyk, tager du gryden af varmen og pisker 2 spsk. koldt smør i for at «stoppe» kogeprocessen. Smag til med salt, peber og evt. lidt mere citronsaft.

Photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer

Andre artikler

Back to top button