Sommertærte med abrikos
Tarte alle albicocche
En indbydende tærte med smag af sommer i abrikoserne, tærten er god hvis du skal have gæster eller i bare skal hygge med noget god mad.
Abrikoserne kan udskiftes med friske ferskener og serveres med kold flødeskum, alternativt vanilleis.
Sommertærte med abrikos
Ingredienser
- 1 portion sød tærtedej
- 6 modne abrikoser
- 120 gr abrikosmarmelade
- 2 spsk mandelflager
- 1 æggeblomme
- Mælk
- Perlesukker
Sådan gør du
- Smør en tærteform på 22 cm i diameter, og fordel tærtedejen i formen så at der er en bred kant som senere skal bruges. Med en gaffel prikkes huller rundt om i bunden af dejen.
- Fordel 2/3 af abrikosmarmeladen ovenpå tærtedejen og drys med mandelflager.
- Skyl abrikoserne, fjern sten og skær abrikoserne i ikke for tykke både. Fordel dem pænt ovenpå mandelflagerne så at der ikke er nogen tomme pladser uden abrikos.
- Fordel den resterende abrikosmarmelade over abrikos-stykkerne. Fold kanten ind over tærten, og tryk den lidt ind over hinanden.
- Pensl kanten med lidt mælk og drys med perlesukker. Bag tærten ved 180 grader i ca. 25 minutter så tærten er gennembagt, og kanten sprød. Server tærten lun.