Sommertærte med abrikos

Tarte alle albicocche

En indbydende tærte med smag af sommer i abrikoserne, tærten er god hvis du skal have gæster eller i bare skal hygge med noget god mad.

Abrikoserne kan udskiftes med friske ferskener og serveres med kold flødeskum, alternativt vanilleis.

Sommertærte med abrikos

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dolci
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 portion sød tærtedej
  • 6 modne abrikoser
  • 120 gr abrikosmarmelade
  • 2 spsk mandelflager
  • 1 æggeblomme
  • Mælk
  • Perlesukker

Sådan gør du
 

  • Smør en tærteform på 22 cm i diameter, og fordel tærtedejen i formen så at der er en bred kant som senere skal bruges. Med en gaffel prikkes huller rundt om i bunden af dejen.
  • Fordel 2/3 af abrikosmarmeladen ovenpå tærtedejen og drys med mandelflager.
  • Skyl abrikoserne, fjern sten og skær abrikoserne i ikke for tykke både. Fordel dem pænt ovenpå mandelflagerne så at der ikke er nogen tomme pladser uden abrikos.
  • Fordel den resterende abrikosmarmelade over abrikos-stykkerne. Fold kanten ind over tærten, og tryk den lidt ind over hinanden.
  • Pensl kanten med lidt mælk og drys med perlesukker. Bag tærten ved 180 grader i ca. 25 minutter så tærten er gennembagt, og kanten sprød. Server tærten lun.

Andre artikler

Back to top button