Frittatine med zucchine og forårsløg
Frittatine con zucchine
Brug sommerens friske zucchine – kendes også under navnet courgette, til disse små pandekager som på italiensk hedder frittatine. De er gode som antipasti eller til frokosten.
Frittatine med zucchine
Ingredienser
- 2 små zucchiner (courgette)
- 1 forårsløg
- 1 citron
- 4 æg
- 4 spsk piskefløde
- 4 spsk mel
- 15 gr revet parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl zucchinerne, skær toppen fra og riv dem groft. Læg dem i en sigte, tilsæt 1 tsk salt og vend det rundt i de revne zucchine. Lad stå i ca. 30 minutter og sæt en tallerken under til det vand som drypper fra.
- Skyl de revne zucchine og dyp dem tørre med køkkenrulle. I en skål blandes æg, zucchine, snittede forårsløg, parmesan, piskefløde, revet citronskal samt mel godt sammen. Tilsæt salt og peber.
- På en pande varmes lidt olivenolie, og zucchine-blandingen lægges på den varme pande med 2 spiseskeer i små portioner med plads imellem. De skal ikke være for tykke. Lad dem stege i ca. 4-5 minutter, når der er gået halvdelen af tiden vendes de på panden. Hver side skal være gylden.
- Serveres lune. De kan sagtens laves i forvejen og så lunes i ovnen inden servering.