Brødpie med Parmigiano Reggiano
Torta di pane con Parmigiano Reggiano
En mættende tærte, hvor du rigtig kan få lov til at bruge dine brødrester som måske er blevet lidt for tørre. Server med fine, sprøde chips af Parmigiano og en lækker grøn salat.
Brødpie med Parmigiano Reggiano
Ingredienser
- 6-7 skiver groft eller lyst brød
- 6 æg
- 3 dl piskefløde
- 200 gr revet Parmigiano Reggiano
- 400 gr frisk asparges skrællet, dampet og halveret på langs
- 150 gr røget skinke skåret i strimler
- 100 gr smør
- Salt og peber
- Salat efter eget valg, bolsjebeder fungerer godt i salaten
Sådan gør du
- Start med at skrælle og halvere aspargeserne på langs og skær skinken i strimler. Pisk æg, piskefløde, halvdelen af parmesanen, lidt salt og peber sammen i en skål.
- Kom smør i en stegepande, som kan tåle at komme i ovnen, og steg brødskiverne gyldne på begge sider. Hæld blandingen over brødskiverne i stegepanden og drys med lidt mere parmesan.
- Læg så de halverede asparges og røget skinke på toppen og slut af med parmesan. Bages i varmluftsovn ved 170 °C i 15-20 minutter, til den er fast i midten.
- Tag stegepanden ud af ovnen og lad pien hvile i 10 minutter. Løft så hele pien ud på et fad med en paletkniv. Del brødpien i fire og servér den sammen med en god salat og parmesanchips!