Ærtecreme med urter
Crema di piselli alle erbe
Det er svært at stå for de nyplukkede friske ærter, og det bedste er selvfølgelig bare at spise dem som de er – men hvorfor ikke prøve dem i denne kolde cremede suppe med et stykke brød til. Perfekt som forret på en lun sommeraften.
Ærtecreme med urter
Ingredienser
- 2 forårsløg
- 500 gr ærter
- 50 gr friske basilikum- og mynteblade
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- Olivenolie
- Grøntsags-boullion
- Salt
Sådan gør du
- Skyl basilikum- og mynteblade, hak dem fint og kom dem i en skål, hæld den varme hvidvinseddike henover. Tilsæt sukker, knivspids salt og sæt på køl.
- Snit forårsløg inklusiv den grønne top og giv det en let stegning i en gryde med olivenolie. Tilsæt ærter og basilikum-blade. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter.
- Lad det køle lidt af, kom det herefter i en blender og blend til ensartet og cremet konsistens, hvis der ønskes en finere konsistens kan cremen kommes gennem en fin sigte. Stil cremen i køleskabet til den skal serveres.
- Lige inden servering fordeles ærtecremen i 4 portions-skåle og 1 tsk urte-salsa hældes over sammen med et par friske ærter. Server med skiver af ristet brød.