Vi tester: Grøntsags-skærer fra GEFU

Kåltyper som f.eks. rødkål og hvidkål er noget vi ofte forbinder med vintermad, men begge typer af kål er super velegnede som salater, ikke mindst i sommertiden men også som en lækker og sund vintersalat. Men det kræver så også at kålen er skåret helt fint og tyndt ud, for det er bare ikke særlig sjovt at få et stort stykke kål ind i munden.
Men hjælpen er på vej, for GEFU har designet en ny kombineret kål- og grøntsagsskærer som også sagtens kan bruges til oste. En skærer som kan snitte grøntsagerne helt, helt fint samtidig med at det bliver meget nemmere.

Redaktionen på Italiensk Vin & Mad har testet den nye kål- og grøntsagsskærer fra GEFU, og den lever fuldstændig op til de forventninger vi havde da vi modtog beskrivelsen af den nævnte skærer.
Selve skæreren har et forholdsvis bredt hoved så den kan uden problemer skære i et overskåret kålhoved, klingen er godt skarp så skæreren kommer nemt gennem kål-lagene som ofte kan være hårde og genstridige at komme igennem med en kniv. Håndtaget har en praktisk gummibelægning som giver et godt og solidt greb om skæreren.

Vi prøvede skæreren på blandt andet fennikel og gulerødder, og fik skåret de fineste tynde skiver som kan bruges i en salat, men gulerodsstrimlerne er også rigtig gode i en pastaret, eller dampede i lidt smør som tilbehør til fisk eller kød. Hvis du bruger kartofler, så er tynde kartoffelskiver gode i en ovnbagt ret eller ovenpå pizzaen. Vi brugte blandt andet også skæreren til zucchini, til at opnå de tynde skiver som blev brugt ovenpå en sommerlig foccacia og til aflange skiver af zucchini til en portion spaghetti med små tomater og pecorino.

Et rigtig godt værktøj i køkkenet som helt sikkert gør det nemmere og ikke mindst hurtigere at bruge kål og andre grøntsager i madlavningen. En enkel og smart måde at gøre madlavningen lidt sjovere, og samtidig gøre det nemmere at få de sunde grøntsager til at indgå på en kreativ måde.

Vejl. udsalgspris for kål- og grøntsags-skæreren er 199 kr.
Du kan finde nærmeste forhandler ved at kontakte Hamonoya på info@hamonoya.dk eller telefon 45 36 36 13.

Osteskaerer fra GEFU
Indlægget er sponsoreret, og er helt Italiensk Vin & Mads egen mening.

Andre artikler

Back to top button