Crostini med gorgonzola og figen

Crostini con gorgonzola e fichi

En oplagt forret til en sommerdag hvor det er muligt at købe friske figner, eller måske selv plukke dem i egen have. Osten kan varieres efter behag og der kan bruges en friskost istedet for gorgonzola som er brugt her.

Crostini med gorgonzola og figen

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Antipasti
Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1 lille flute eller italiensk landbrød
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 gr Gorgonzola dolce
  • 6 skiver prosciutto
  • 3 modne figner

Sådan gør du
 

  • Skær brødet i ikke alt for tykke skiver, og smør skiverne med olivenolie. Rist brødskiverne på grillen eller en brødrister til de er sprøde og gyldne. Fordel lidt gorgonzola på hver af skiverne og smør det godt ud.
  • Fignerne skæres i kvarte, og fordeles sammen med en halv skive prosciutto på hver brødskive. Anret brødskiverne på et stort fad og server.

Andre artikler

Back to top button