Crostini med gorgonzola og figen
Crostini con gorgonzola e fichi
En oplagt forret til en sommerdag hvor det er muligt at købe friske figner, eller måske selv plukke dem i egen have. Osten kan varieres efter behag og der kan bruges en friskost istedet for gorgonzola som er brugt her.
Crostini med gorgonzola og figen
Ingredienser
- 1 lille flute eller italiensk landbrød
- 1 spsk olivenolie
- 100 gr Gorgonzola dolce
- 6 skiver prosciutto
- 3 modne figner
Sådan gør du
- Skær brødet i ikke alt for tykke skiver, og smør skiverne med olivenolie. Rist brødskiverne på grillen eller en brødrister til de er sprøde og gyldne. Fordel lidt gorgonzola på hver af skiverne og smør det godt ud.
- Fignerne skæres i kvarte, og fordeles sammen med en halv skive prosciutto på hver brødskive. Anret brødskiverne på et stort fad og server.