Ovnbagt melanzane med parmesan
Parmigiana di melanzane
En klassisk ret i det italienske køkken, en meget nem og praktisk ret til sommerdagene hvor den kan bruges som tilbehør til grillmaden, eller serveres som selvstændig ret.
Ovnbagt melanzane med parmesan
Ingredienser
- 1,5 kg auberginer
- 1 kg modne tomater
- 100 gr revet Parmesan
- 300 gr frisk Mozzarella
- Håndfuld friske Basilikumblade
- 1 kvart løg
- 2 æg
- Olivenolie
- Olie til friturestegning
- Salt
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og skær dem i tern, kom dem i en kasserolle sammen med det fintsnittede løg, et par basilikumblade og olivenolie. Lad det koge sammen ved svag varme i ca. 20 minutter.
- Hæld tomatsaucen i en si og sigt den over i en lille kasserolle, tilsæt salt og lad det koge ind i ca. 30 minutter ved svag varme, til det meste af vandet er fordampet.
- Skyl auberginer og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm's tykkelse. Steg dem gyldne i en høj pande med varm friture-olie. Læg skiverne på en tallerken med køkkenrulle, til at opsuge det overskydende olie fra stegningen.
- Skær mozzarellaen i skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle.
- Bland 3/4 af tomatsalsaen med æggene.
- Fordel et lag tomatsalsa i et smurt ovnfast fad, og læg et lag aubergine-skiver ovenpå, 2 spsk. revet parmesan, portion skyllede basilikumblade samt et lab mozzarella-skiver. Fordel tomatsalsa henover. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt. Det sidste lag skal være den sidste 1/4 tomatsalsa uden æg.
- Fordel revet parmesan henover retten. Bages i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Dekorer med friske basilikumblade lige inden servering.