Ovnbagt melanzane med parmesan

Parmigiana di melanzane

En klassisk ret i det italienske køkken, en meget nem og praktisk ret til sommerdagene hvor den kan bruges som tilbehør til grillmaden, eller serveres som selvstændig ret.

Ovnbagt melanzane med parmesan

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret Antipasti
Antal 4 persomer

Ingredienser
  

  • 1,5 kg auberginer
  • 1 kg modne tomater
  • 100 gr revet Parmesan
  • 300 gr frisk Mozzarella
  • Håndfuld friske Basilikumblade
  • 1 kvart løg
  • 2 æg
  • Olivenolie
  • Olie til friturestegning
  • Salt

Sådan gør du
 

  • Skyl tomaterne og skær dem i tern, kom dem i en kasserolle sammen med det fintsnittede løg, et par basilikumblade og olivenolie. Lad det koge sammen ved svag varme i ca. 20 minutter.
  • Hæld tomatsaucen i en si og sigt den over i en lille kasserolle, tilsæt salt og lad det koge ind i ca. 30 minutter ved svag varme, til det meste af vandet er fordampet.
  • Skyl auberginer og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm's tykkelse. Steg dem gyldne i en høj pande med varm friture-olie. Læg skiverne på en tallerken med køkkenrulle, til at opsuge det overskydende olie fra stegningen.
  • Skær mozzarellaen i skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle.
  • Bland 3/4 af tomatsalsaen med æggene.
  • Fordel et lag tomatsalsa i et smurt ovnfast fad, og læg et lag aubergine-skiver ovenpå, 2 spsk. revet parmesan, portion skyllede basilikumblade samt et lab mozzarella-skiver. Fordel tomatsalsa henover. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt. Det sidste lag skal være den sidste 1/4 tomatsalsa uden æg.
  • Fordel revet parmesan henover retten. Bages i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Dekorer med friske basilikumblade lige inden servering.

Andre artikler

Back to top button