Anmeldelse – Parma & Pasta

Af : | 0 Kommentarer | On : 28. oktober 2018 | Kategori : Om Italien, Spisesteder

Adressen siger Lyngby Storcenter, lige nord for København men luften flyder med italienske gloser. Stedet er Parma & Pasta, del af det foodcourt som er skudt op på torvet midt i Storcentret. Et italiensk åndehul midt i en travl hverdag – omgivet af spisesteder som bød på mad fra Vietnam, en BurgerJoint og Pandekagehuset. Der var dog ingen tvivl denne aften, at de sultne gæster var til det italienske cuisine og med god grund.

Anledningen for besøget var en invitation fra PR-bureauet Lynx Porter-Novelli i forbindelse med promovering af den verdensberømte skinke – Prosciutto di Parma som netop er i højsæde hos Parma & Pasta. Ikke uden grund da indehaver og kok Filippo Cadossi har sine rødder i Parma, i regionen Emilia-Romagna og har bragt de lokale, kulinariske traditioner med sig til Danmark.

Her laves maden fra bunden med ægte italienske råvarer, på de få kvadratmeter som udgør både køkken og siddepladser. Fra de høje siddepladser rundt om køkkenet er der fri udsigt til kokkenes arbejde i køkkenet med udrulning af den hjemmelavede pasta, de varme kogeblus og ikke mindst tilberedning og anretning af de indbydende pastaretter. Menuen byder på alt fra lette anretninger med et udvalg af italiensk pålæg og oste, til sandwich, lækre pastaretter og ikke mindst klassiske italienske desserter efterfulgt af en kaffe.

Den første tallerken som kom på bordet var en tallerken med velsmagende skiver af friskskåret Parmaskinke, bidder af Parmigiano Reggiano og i midten Burrata. En Burrata som er lokalt produceret i Danmark men i den klassiske italienske stil, hvilket den også smager af. Hertil passede et glas Pinot Nero helt fint.

Der serveres udelukkende Parmaskinke som er lagret i 24 måneder, og grisene har gået i naturlige omgivelser i 800-meters højde heraf navnet – Emilio Tanaro 800. En skinke som kun må kaldes Parmaskinke når den er produceret i Parma. Et godt råd fra Filippo var at lægge Parmaskinken ovenpå de lune Torta Fritta – friterede små luftige brød, heldigvis var der rigeligt med de små brød for disse små lune mundhapsere fik hurtigt ben at gå på.

Det er kun 10 regioner i det nordlige Italien, som har tilladelse til at opdrætte de grise som levere kødet til Parma-skinken. Et af kravene, er at grisene først må lade livet når de har opnået en vægt på 140 kg samt være minimum 9 måneder gamle. Du kan altid kende en ægte Parma-skinke på brændemærket på skinken som forestiller en hertugkrone. Det er udelukkende de bedste skinker, som må benytte hertugkronen, og de skal være lagret i mindst 12 måneder.

Efter den lækre smagetallerken, fulgte en pastaret – Pappardelle med sauce af Gorgonzola og skiver af Parmaskinke. Hertil et glas Primitivo, som passede perfekt til den kraftfulde ostesmag. Samt til den efterfølgende tallerken, hvorpå der lå 3 frisklavede ravioli med let og luftigt fyld af ricotta og spinat.

Der er ingen tvivl om at det er kærligheden til de ægte italienske råvarer og den italienske madlavning her er i højsæde. En aften som bød på lækker autentisk italiensk mad og vin, i hyggelige og afslappede omgivelser. Dette bliver absolut ikke det sidste besøg her.

Parma & Pasta holder åbent mandag – fredag mellem kl. 10.00 og 19.00, lørdag kl. 10.00 – 17.00 og søndag kl. 11.00 – 17.00, så der er altid mulighed for at komme forbi til både frokost og aftensmad. Du kan vælge at nyde maden på stedet, men du har også mulighed for at sammensætte din egen tag-med pakke hvis du foretrækker at spise maden derhjemme.

Adresse:
Lyngby Storcenter 40
2800 Kongens Lyngby
Website: Parma & Pasta

Hvis du ikke lige har mulighed for at besøge Parma & Pasta i Lyngby, så kan du også finder et Parma & Pasta spisested i City2 i Høje Taastrup.

Indlægget er sponsoreret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close