Påsketærte fra Napoli

2016-03-31
  • Mængde: 1 tærte
  • Forberedelsestid: 30m
  • Tilberedningstid: 1:20 t
  • Samlet tid: 1:50 t
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Pastiere Napoletano

En klassisk kage som serveres til påske i den sydlige del af Italien. Kagen er opkaldt efter byen Napoli, hvor kagen stammer fra. Det er samtidig en kage som mange italienere bager og giver som gave i forbindelse med påskens frokoster.

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 320 gr hvedemel
  • 150 gr smør
  • 2 æggeblommer
  • Ostefyld:
  • 400 gr Ricotta
  • 350 gr sukker
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 50 gr kandiseret citron
  • 50 gr kandiseret appelsin
  • Kanel
  • Grød til fyldet:
  • 3 dl mælk
  • 30 gr smør
  • 250 gr forkogt perlebyg
  • Korn af 1/2 vanillestang

Vejledning

Trin1

Start med at forberede tærtedejen. Bland smør med mel, tilsæt sukker og æggeblommer, saml dejen med hænderne. Læg dejen i en skål som sættes i køleskabet i ca. 1 time.

Trin2

I mellemtiden tilberedes fyldet. Start med at tilberede kornblandingen, smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken og vanillekorn, lad det blive varmt. Tilsæt perlebyg og lad det stå ved svag varme og småkoge til det har konsistens af en grød (minder mest af alt om risengrød, blot med perlebyg istedetfor). Laf det stå og koge i ca. 20 - 30 minutter.

Trin3

Når perlebyg er kogt færdige, sættes de til afkøling. Nu piskes æg og æggeblommer sammen med sukker til en tyk æggesnaps. Ricotta'en røres med en gaffel, så den ikke bliver for kompakt når den herefter blandes i æggesnaps'en. Bland godt sammen.

Trin4

Nu tilsættes kandiseret frugt sammen med kanel, og evt. revet citronskal. Vend det godt sammen. Bland den afkølede perlebyg-grød i ægge-ricottablandingen, vend forsigtigt sammen og sørg for at det er blandet godt sammen.

Trin5

Tag dejen ud af køleskabet og rul dejen ud til en smurt tærteform på 24 cm, tag noget af dejen fra til at kunne lave topstrimlerne. Prik tærtebunden med en gaffel.

Trin6

Fordel fyldet i tærtebunden, og dekorer med udrullede 1,5 cm brede strimler som lægges på skrå - så de krydser hinanden. Pensl strimlerne med æggeblomme.

Trin7

Kagen bages i ovnen ved 180 grader i 80 minutter, efter 60 minutter dækkes kagen med et stykke bagepapir. Når kagen er bagt færdig, sættes den til afkøling - gerne i køleskabet til dagen efter. Inden servering kan den drysses med flormelis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close