Ovnbagt melanzane med parmesan

2013-06-16
  • Antal portioner: 4 personer
  • Forberedelsestid: 45m
  • Tilberedningstid: 55m
  • Samlet tid: 1:40 t
Andre opskrifter:
  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

Parmigiana di melanzane

En klassisk ret i det italienske køkken, en meget nem og praktisk ret til sommerdagene hvor den kan bruges som tilbehør til grillmaden, eller serveres som selvstændig ret.

Ingredienser

  • 1,5 kg Auberginer
  • 1 kg modne Tomater
  • 100 gr revet Parmesan
  • 300 gr frisk Mozzarella
  • Håndfuld friske Basilikumblade
  • 1 kvart Løg
  • 2 Æg
  • Olivenolie
  • Olie til friturestegning
  • Salt

Vejledning

Trin1

Skyl tomaterne og skær dem i tern, kom dem i en kasserolle sammen med det fintsnittede løg, et par basilikumblade og olivenolie. Lad det koge sammen ved svag varme i ca. 20 minutter.

Trin2

Hæld tomatsaucen i en si og sigt den over i en lille kasserolle, tilsæt salt og lad det koge ind i ca. 30 minutter ved svag varme, til det meste af vandet er fordampet.

Trin3

Skyl auberginer og skær dem i skiver på ca. 1/2 cm's tykkelse. Steg dem gyldne i en høj pande med varm friture-olie. Læg skiverne på en tallerken med køkkenrulle, til at opsuge det overskydende olie fra stegningen.

Trin4

Skær mozzarellaen i skiver, og dup dem tørre med køkkenrulle.

Trin5

Bland 3/4 af tomatsalsaen med æggene.

Trin6

Fordel et lag tomatsalsa i et smurt ovnfast fad, og læg et lag aubergine-skiver ovenpå, 2 spsk. revet parmesan, portion skyllede basilikumblade samt et lab mozzarella-skiver. Fordel tomatsalsa henover. Fortsæt indtil alle ingredienserne er brugt. Det sidste lag skal være den sidste 1/4 tomatsalsa uden æg.

Trin7

Fordel revet parmesan henover retten. Bages i ovnen ved 180 grader i 45 minutter. Dekorer med friske basilikumblade lige inden servering.

Opskrift type: Tags: , Ingredienser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close