Mousse med hyldeblomst og rabarberkompot

2016-06-24
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 5m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 25m
Andre opskrifter:
  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

Mousse ai fiori di sambuco e composta di rabarbero

En dessert som oser af sommer og sol, med både smagen af hyldeblomst samt rabarber til at give et frisk og godt modspil til hyldeblomster. Brug de fine, tynde rabarber som giver en god smag og ikke mindst giver den karakteristiske røde farve i kompotten.

Ingredienser

  • 200 gr friske tynde rabarberstilke
  • 40 gr rørsukker
  • 1,5 dl hyldeblomstsirup
  • 2 blade husblas
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 dl piskefløde
  • Hyldeblomster til pynt

Vejledning

Trin1

Skær det nederste hvide stykke af rabarberne, og skær stilkene i mindre stykker på ca. 2 cm. Kom dem i et fad, og bland med rørsukker. Bag rabarber i ovnen ved 175 grader i 15 - 20 minutter. Lad kompotten køle helt af.

Trin2

Husblas lægges i en skål med koldt vand til husblasbladene er blevet bløde. Opvarm hyldeblomstsirup, til det er godt varmt. Tag husblasbladene op af vandet og knug dem så vandet løber fra. Kom husblas i den varme hyldeblomstsirup sammen med citronsaft. Lad det køle.

Trin3

Del æggene og pisk blommen med sukker til en tyk æggesnaps, tilsæt hyldeblomstsirup og rør godt rundt.

Trin4

Pisk æggehviderne helt stive. Pisk herefter fløden til skum. Vend æggehvider og flødeskum i hyldeblomstblandingen, vend forsigtigt så luften ikke går ud af de piskede æggehvider.

Trin5

Fordel et lag mousse i bunden af 4 serveringsglas, herefter fordeles den afkølede rabarberkompot ovenpå. Til sidst lægges et lag med hyldeblomstmousse. Stil glassene på køl i 2 - 3 timer. Lige inden servering pyntes med skyllede hyldeblomster, eller lidt rabarberkompot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close