Hindbær-ricotta tærte

2013-07-21
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 60m
  • Samlet tid: 1:20 t

Torta di lamponi e ricotta

En sand lækkerbisken til en varm sommerdag, tærten får friskhed fra hindbærrene samtidig med en god cremet fylde fra det lækre ricotta-fyld. Hindbærrene kan sagtens skiftes ud med for eksempel friske brombær.

Ingredienser

  • 1 portion mørdej
  • 500 gr Ricotta
  • 300-350 gr friske Hindbær
  • 1 Æg
  • 2 Æggeblommer
  • 150 gr Sukker
  • 1/2 tsk Vanillesukker
  • Saft og skal af 1 Citron
  • Smør til formen
  • Flormelis

Vejledning

Trin1

Start med at tænde ovnen på 180 grader.

Trin2

Pisk æg, æggeblommer, sukker og vanillesukker godt sammen. Vend ricotta i og bland sammen, samtidig tilsættes citronsaft og revet citronskal.

Trin3

Smør en springform eller tærteform, rul mørdejen ud og fordel den i formen, så den går godt op i kanten. Med en gaffel prikkes små huller i bunden af mørdejen.

Trin4

Fordel ricotta-cremen på tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 1 time. Tag tærten ud og lad den afkøle, herefter fordeles de friske hindbær udover den bagte tærte. Drys med flormelis.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv en Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk