Panna Cotta med jordbær og hyldeblomst

Panna Cotta alla sambuca e fragole

En lækker og frisk sommerdessert, når det vrimler med flotte, røde jordbær i haver og butikker. Panna cotta’en kan med fordel laves i god tid og skal kun lige pyntes med jordbær inden servering.

Panna cotta med jordbær og hyldeblomst

Forb. tid 35 min
Tilb. tid 3 t
Samlet tid 3 t 35 min
Ret Dolci
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 500 ml kaffefløde
  • 4 blade husblas
  • 2 dl sødmælk
  • 50 gr sukker
  • 1 dl konc. hyldeblomstsaft
  • 1 stang vanille
  • 1,5 dl vand
  • 100 gr sukker
  • 500 gr friske jordbær

Sådan gør du
 

  • Husblas-bladene lægges i en skål med koldt vandt, så bladene er dækket helt med vand. Lad dem ligge i vandet til de er helt bløde.
  • I en gryde opvarmes mælk, fløde, sukker og hyldeblomstsaft indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det køle. Tag husblas-bladene op af vandet og knug vandet af.
  • Tilsæt husblas'en til den lune fløde, samtidig med at der røres så at husblas'en bliver opløst. Fordel panna cotta'en i 8 små portionsglas eller forme og lad dem stå i køleskabet i minimum 3 timer.
  • Samtidig koges en lage af vand, sukker og flækket vanillestang, lad sukkeret blive opløst og sluk så for varmen. Lad lagen køle helt af.
  • Skyl jordbærrene og skær toppen fra, skær jordbærrene i kvarte og fordel dem i den afkølede lage. Lad jordbærrene trække i lagen i ca. 1 times tid.
  • Lige inden servering vendes panna cotta'en ud af formene eller glassene, herefter fordeles jordbærrene over panna cotta'en, pynt med blade af citronmelisse.
Keyword jordbær, panna cotta
Del: