Farfalle med zucchine og rejer

2015-04-25
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 30m

Farfalle zucchine e gamberetti

En klassisk pastaret med pastatype farfalle – sommerfugle-pasta. Denne type af pasta stammer oprindeligt fra Lombardiet eller Emilia-Romagna, og har været brugt i de italienske køkkener langt tilbage i tiden.

Rejer er ofte anvendt i det sicilienske køkken og her anvendes de friske i denne enkle ret med zucchine.

Opskriften er udarbejdet af firmaet l’Indenditore som forhandler italienske specialiteter

Ingredienser

  • 350 g pasta farfalle
  • 150 gr rejer
  • 150 gr zucchini
  • 40 gr porre
  • 2 friske basilikumblade
  • 5 spsk olivenolie extravergine
  • Salt og peber
  • Halvt glas tør hvidvin

Vejledning

Trin1

Start med at sætte en gryde igang med letsaltet vand til pasta'en. Kog farfalle i henhold til anvisninger på pakken. Skyl zucchini'er og porre, og skær begge i tynde skiver

Trin2

Skyl rejerne i koldt vand, og fjern den sorte tarm hvis den stadig sidder der. I en pande varmes olivenolie, og tilsæt herefter porre og zucchine. Lad det stege ved høj varme under let omrøring til grøntsagerne er møre, uden at de tager farve.

Trin3

Tilsæt hvidvin og lad det det koge videre. Tilsæt rejer og vend rundt. Slut af med at tilsætte salt og peber.

Trin4

Når pasta'en er kogt færdig, hældes vandet fra. Hæld pastaen over på panden til zucchiner og rejer, tilsæt lidt vand hvis der er behov for dette.

Trin5

Fordel pasta og grøntsager på en tallerken, drys med finthakket basilikum og server straks.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close