Carpaccio med laks

Carpaccio di salmone

En lækker variant af den klassiske carpaccio med kød, laks er meget velegnet til denne ret fordi kødet er fast og nemt at skære tyndt.

Carpaccio med laks

Ret Antipasti
Søgeord carpaccio, laks
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 10 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 900 gr frisk laks uden ben
  • 1 lille rødløg
  • 150 ml olivenolie extravergine
  • Saften af 1 citron
  • 1 forårsløg
  • Håndfuld rucola-salat
  • Salt

Sådan gør du

  1. Læg laksen i fryseren i 1 times tid, så at den bliver kold men ikke frossen. Skær forsigtigt laksen i helt fine, tynde skiver med en skarp kniv, gerne en laksekniv.
  2. Læg skiverne i en marinade bestående af olivenolie, citronsaft og salt. Lad det stå i ca. 2 timer.
  3. Skær rødløg og forårsløg fint. Læg lakseskiverne på et fad, og fordel rucola-salat henover, sammen med lidt olivenolie, salt samt fintsnittet rødløg og forårsløg.
Del: