Så er det tid til asparges

Af : | 0 Kommentarer | On : 13. marts 2017 | Kategori : Fødevarer

Asparges er en forårsbebuder, for med foråret kommer nemlig også de lækreste asparges og ikke mindst de fine, sprøde nye grønne asparges. Egentlig er asparges en lidt sjov grøntsag, for den har ikke grønne blade som så mange andre grøntsager. Derudover ligger den som en rod under jorden, herfra vokser der talrige skud op over jorden og det er så disse skud som vi høster inden de udvikler sig til at blive en regulær plante.

Det små, spæde grønne asparges kan være svære at skelne fra alt det andet ukrudt som her i forårsmånederne pibler op af jorden. Men har du set sådan et skud før, så ved du nøjagtigt hvad du skal kigge efter og der kan gå helt sport i at finde de første fine nye asparges-skud.

I de tildige forårsmåneder i Italien, er der mange husmødre som bevæbner sig med en stor kurv eller spand og går på jagt i grøftekanter og lignenede steder, for her er der nemlig vilde asparges at finde. Til forskel fra de almindelige grønne asparges, så er de vilde asparges væsentligt tyndere – minder nok mest om en tyk ukrudts-stængel, men smagen er fin og det er en udsøgt delikatesse at spise de vide asparges. Det er da også godt at have sine favoritsteder, hvor der kan høstes vilde asparges mens det er sæson, og håbe på at der ikke er andre som finder det samme sted.

De hvide asparges derimod, dyrkes under plasticdække for at undgå at de får lys, hvorved de får den karakteristiske hvide farve. De hvde asparges er tykkere end de grønne og ikke så sprøde, samtidig spises de hvide asparges som oftest kogte gerne med en hollandaise-sauce til.

Heldigvis har de grønne asparges den gode egenskab at jo mere du plukker, jo mere kommer der op igen – så det er bare med at spise løs. For ud over at smage godt så er de også rigtig sunde og fyldt med gode nærings-stoffer.

Asparges er meget nemme at bruge i madlavningen, de grønne asparges er gode at spise rå i en salat, i en risotto eller i en pastaret. Alternativt kan små bundter af fine grønne asparges omrulles med Parmaskinke, og herefter steges på panden.

Her er nogle bud på, hvad du kan bruge de friske asparges til:

Suppe med asparges

Asparges med æg

Aspargesflan

Se andre indlæg og opskrifter:

Share This Post!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close