Aspargesflan med bacon-flødesauce og parmaskinke-cannoli

2015-06-27
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 45m
  • Tilberedningstid: 40m
  • Samlet tid: 1:25 t

Flan asparagi con salsa di pancetta e cannoli con prosciutto di Parma

En indbydende sommerret, let og luftig med de friske grønne sommer-asparges. Parmaskinken passer rigtig godt sammen med sprøde, grønne asparges og den cremede fløde-sauce.

Ingredienser

  • 400 g aspargespuré
  • 2 æggeblommer
  • 1/2 løg
  • 1 helt æg
  • 50 g revet parmesan
  • Salt og peber efter smag
  • Olivenolie
  • Til bacon-flødesaucen:
  • 500 g fløde
  • 100 g bacon
  • 1 æggeblomme
  • 8 skiver parmaskinke
  • Kogte aspargeshoveder til pynt

Vejledning

Trin1

Sautér det hakkede løg i lidt olivenolie og tilsæt derefter et bundt asparges skåret i mindre stykker, som steger med i to minutter. Tilsæt to glas vand og lad det simre i yderligere 10 minutter.

Trin2

Blend herefter det hele til en puré og afvej 400 gram af blandingen, tilsæt parmesanen, ægget samt æggeblommerne og smag til med salt og peber efter behag.

Trin3

Hæld blandingen i smurte aluminiumsforme drysset med lidt mel. Bages i vandbad i 25-30 minutter ved 160 °C.

Trin4

Tilbered bacon-flødesaucen, mens flanerne er i ovnen: Varm fløden tilsat små baconstykker i en lille gryde ved meget svag varme i 10 minutter og si derefter blandingen.

Trin5

Ved servering piskes fløden med æggeblommen over varme uden at den skiller. Skiverne af parmaskinke svøbes rundt om cannoli-forme af stål, der skal være dækket med bagepapir, og steges sprøde i ovnen.

Trin6

Anret flanerne i suppetallerkener og hæld bacon-flødesaucen over bagefter. Pynt tallerkenerne med aspargeshoveder, et drys peber og parmaskinke-cannoli.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Comments (2)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close