Cremet suppe med asparges

2015-08-30
Suppe med asparges
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 40m
  • Samlet tid: 55m

Zuppa di asparagi

Det er bare med at bruge de friske grønne asparges som sæsonen byder på. Her er de sprøde asparges brugt til en cremet suppe som kan bruges enten til forret eller som hovedret med et godt brød til.

Ingredienser

  • 700 gr friske grønne asparges
  • 300 gr kartofler
  • 15 gr smør
  • 4 forårsløg
  • 1 løg
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber

Vejledning

Trin1

Rens forårsløgene, skær roden af samt den grove del af toppen. Skær dem i tynde skiver, og kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.

Trin2

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skyl asparges og knæk den tørre ende af, og skær asparges i små stykker. Pil løg og snit dem fint, steg løget let gyldent i en gryde med smør i ca. 5 minutter. De må ikke blive brune.

Trin3

Tilsæt asparges og kartofler, sammen med 1 liter vand - lad det koge ved svag varme i ca. 10 minutter. Tag asparges op og lad kartoflerne koge yderligere 10 minutter. Gem en trediedel af aspargesene og aspargestoppene til senere.

Trin4

Kog de kogte kartofler, forårsløg og asparges i en blender eller foodprocessor, og blend til det har en flydende konsistens uden klumper. Hæld suppen tilbage i gryden, ved svag varme uden at det koger.

Trin5

Tilsæt fløden og lad det stille komme op til kogepunktet. Fordel suppen i varme suppeskåle, fordel de kogte apsargestykker og toppe i skålene. Drys med lidt friskkværnet sort peber og server med brød til.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Comment (1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close