Pasta Alfredo
Pasta “Alfredo” al basilico
Et af de klassiske kendetegn for det italienske køkken, og mere enkelt bliver det ikke. Retten kræver blot 3 ingredienser, nemlig fettuccine, smør og Parmigiano Reggiano.
De første nævnelser om retten kommer fra år 900, hvor den blev serveret på 2 af Rom’s restauranter – Alfredo alla Scrofa og Il Vero Alfredo all’Augusteo.
Pasta Alfredo
Ingredienser
- 340 gr frisk fettucine med æg
- 120 gr smør
- 120 gr Parmigiano Reggiano
- 10 blade frisk basilikum
- Salt
Sådan gør du
- Sæt en gryde til at koge med letsaltet vand. Når vandet koger, kommes fettuccine i gryden og koges i ca. 5 minutter eller ifølge anvisninger på pakken.
- Smelt smørret i en pande, lad det bruse op og blive gyldent ved svag varme. Tag panden fra varmen, og tilsæt groftrevet Parmigiano Reggiano samt 1 spiseske kogevand fra pastaen. Lad osten smelte og rør så det bliver en cremet konsistens.
- Hæld kogevandet fra fettuccine'en og kom pastaen over i panden med det vand som hænger ved. Vend rundt i ostesaucen, så det er godt fordelt.
- Vend de friske basilikumblade i pastaen og server.