Klassisk Tiramisu
Tiramisu
Den klassiske Tiramisu er en sand himmerigsmundfuld, og det perfekte punktum på måltidet. Tilpas med fylde, sødme og et snert af kaffe og spiritus til at give det sidste pift. Den oprindelige opskrift indeholdt ikke spiritus, da desserten blandt andet var beregnet til børn.
Den oprindelige opskrift er opstået i 60’erne og er blevet en sand klassiker indenfor det italienske køkken. Desserten findes i dag i mange forskellige varianter med blandt andet jordbær, skovens bær, fersken eller hindbær.
Tiramisu
Ingredienser
- 500 gr Mascarpone
- 6 æg
- 500 gr Savoiardi (Ladyfingers)
- 8 små kopper stærk kaffe
- 6 tsk sukker
- kakaopulver
Sådan gør du
- Del æggene i hvider og blommer i separate skåle. Blommerne piskes med sukkeret til en tyk og cremet konsistens, tilsæt mascarpone og bland godt sammen.
- Æggehviderne piskes helt stive, og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.
- Lad kaffen køle af til den er lunken, og vend herefter savoiardi i kaffen så der er kaffe hele vejen rundt. Kagerne skal tages hurtigt op af kaffen, for de bliver hurtigt bløde. Læg savoiardi'er i bunden af et kvadratisk fad, og fordel et lag creme henover. Herefter lægges endnu et lag kaffe-dyppede savoiardi, efterfulgt af et lag creme.
- Drys kakaopulver henover det øverste lag creme og sæt fadet i køleskabet i minimum 2 timer inden servering.