Tærte med kirsebær

Torta di ciliegie

En nem og lækker kage med solmodne kirsebær. Brug gerne nogle kirsebær som er mørke i skallen og har godt med sødme.

Tærte med kirsebær

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Dolci
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • 300 gr friske kirsebær
  • 150 gr hvedemel Tipo "00"
  • 100 gr Ricotta
  • 1 æg
  • 80 gr smør
  • 40 gr rørsukker
  • 1 dl letmælk
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
  • Skyl kirsebær, halver dem og fjern stenen - du kan også bruge en decideret kirsebærsten-udstikker hvis du har sådan en. Læg kirsebærrene på køkkenrulle, og dup dem tørre.
  • I en skål piskes æg med sukker til det har en hvid og cremet konsistens, tilsæt herefter det afkølede smør samt mælk.
  • Tilsæt bagepulver og mel, og vend det rundt. Herefter tilsættes ricotta'en i dejen og der røres forsigtigt rundt. Til sidst vendes kirsebærrene forsigtigt i dejen.
  • Smør et ovnfast fad med en klat smør, og fordel dejen i fadet. Kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Kagen kan både serveres lun og afkølet.

Andre artikler

Back to top button