Tærte med kirsebær
Torta di ciliegie
En nem og lækker kage med solmodne kirsebær. Brug gerne nogle kirsebær som er mørke i skallen og har godt med sødme.
Tærte med kirsebær
Ingredienser
- 300 gr friske kirsebær
- 150 gr hvedemel Tipo "00"
- 100 gr Ricotta
- 1 æg
- 80 gr smør
- 40 gr rørsukker
- 1 dl letmælk
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og lad det køle af.
- Skyl kirsebær, halver dem og fjern stenen - du kan også bruge en decideret kirsebærsten-udstikker hvis du har sådan en. Læg kirsebærrene på køkkenrulle, og dup dem tørre.
- I en skål piskes æg med sukker til det har en hvid og cremet konsistens, tilsæt herefter det afkølede smør samt mælk.
- Tilsæt bagepulver og mel, og vend det rundt. Herefter tilsættes ricotta'en i dejen og der røres forsigtigt rundt. Til sidst vendes kirsebærrene forsigtigt i dejen.
- Smør et ovnfast fad med en klat smør, og fordel dejen i fadet. Kagen bages i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter. Kagen kan både serveres lun og afkølet.