Tærte med brombær og Mascarponecreme
Torta al more e Mascarpone
En indbydende sommertærte med friske brombær og en lækker ostecreme med den klassiske italienske ost Mascarpone. Mascarpone er en cremet ost som er meget anvendt i blandt andet bagværk og desserter.
Tærte med brombær og Mascarponecreme
Ingredienser
Tærtedej:
- 250 gr hvedemel
- 80 gr sukker
- 100 gr smør
- 1 æg
Cremefyld:
- 250 gr Mascarpone
- 2 dl piskefløde
- 200 gr hvid chokolade
- 125 gr friske brombær
Sådan gør du
- Start med at forberede tærtedejen, og smuldr smørret i melet til det ligner groftrevet ost. Tilsæt sukker og æg, og saml dejen. Lad dejen ligge koldt og tildækket i ca. 1 time.
- Efter at tærtedejen har hvilet, rulles den ud på et meldækket bord. Dejen skal passe til en tærteform, og dække op af kanten. Fordel dejen i en smurt tærteform og sørg for at dejen går op af kanten, skær overskydende dej væk fra kanten. Med en gaffel prikkes huller i dejbunden. Tærtebunden bages i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle.
- Til cremen, kommes fløden i en gryde og fløden varmes op til kogepunktet. Inden den begynder at koge, slukkes for varmen og den hvide chokolade tilsættes i mindre stykker. Lad chokoladen smelte i den varme fløde, indtil der ikke er klumper. Lad det køle ned.
- Tilsæt mascarpone og bland det godt, til en ensartet konsistens. Fordel cremen på den afkølede tærtebund, og sæt tærten på køl. Lige inden servering, dekoreres tærten med de friske brombær.