Nødder i chokolade
Italienerne er meget glade for at spise frugt, om sommeren er det naturligvis den friske frugt som de har masser af og om vinteren er det i stedet den tørrede frugt som bliver spist. Det omfatter også tørrede nødder som både kan være mandler, hasselnødder eller pistacienødder.
Her er det den helt klassiske version med ristede hasselnødder som vendes i mørk chokolade, brug gerne en chokolade med høj chokolade-procent for at give en kraftigere chokoladesmag som passer godt til de ristede hasselnødder.
Nødder i chokolade
Italiensk julespecialitet fra Puglia med ristede hasselnødder i mørk chokolade
Udstyr
Ingredienser
- 200 g hasselnødder
- 200 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en varm pande, til de er let gyldne.
- Læg de ristede hasselnødder på en bageplade og lade dem køle helt af. Hak dem groft.
- Smelt chokoladen over vandbad, til den er helt flydende og uden klumper.
- Kom de hakkede hasselnødder i den smeltede chokolade, og vend dem rundt så de er helt dækket med chokolade.
- Med en teske, tages små portioner af de chokoladedækkede hasselnødder op og fordeles i chokoladeformene som små toppe.
- Lad dem stå og køle på et koldt sted, ikke køleskabet da chokoladen vil få en grå nuance af at komme i køleskabet.
Noter
Tip: Istedetfor hasselnødder, kan du også bruge mandler eller pistacienødder.