Husk vand i varmen

Italien om sommeren er lig med sol og varme, og dermed også høje temperaturer som får os nordboere til at smide en hel del væske af kroppen i form af sved. Det er derfor utrolig vigtigt, at opretholde væskebalancen i varmen og det kræver egentlig ikke så meget.

Selvfølgelig forbinder mange Italien med vin, men det er ikke lige den bedste måde at sørge for at opretholde væskebalancen. Et køligt glas hvidvin eller måske en kold øl er dejligt efter en varm dag, men det skal ikke være hovedingrediensen når det gælder væske.

Det er derimod vand som der skal holdes fokus på, og her menes masser af vand. Ikke et enkelt glas vand i ny og næ men rigtig meget vand skal der til for at kroppen kan holde sig i gang og ikke få det dårligt på grund af for lidt væske.

Med væske menes naturligvis ikke bare vand, men det kan lige så godt være at spise frisk frugt som også indeholder væske, drikke juice eller anden frugtsaft, eller bare tage et glas kold mælk vil hjælpe til. Det er dog værd, at være opmærksom på at nogle drikke har den modsatte effekt, nemlig at de er vanddrivende – det gælder for eksempel øl, vin, kaffe og te. Disse skal derfor indtages i behersket grad men gerne sammen med et glas vand.

FAKTA

En kvinde skal dagligt drikke 2 liter væske, mens en mand skal indtage 2,5 liter væske dagligt for at opretholde væskebalancen. Det svarer sådan nogenlunde til 8 – 10 glas væske om dagen – set ud fra et normal drikkeglas størrelse.

Ældre personer og små børn føler mindre behov for at drikke og får derfor måske ikke tilstrækkeligt med væske, så det er vigtigt lige at holde øje med at de nu får drukket tilstrækkeligt.

Back to top button