Espresso eller cappuccino

Er du en af dem som er afhængig af de daglige kopper kaffe – enten det er som almindelig kaffe, espresso eller en god kop cappuccino i ny og næ. De mange forskellige typer af kaffe kan måske virke forvirrende på nogle, for hvad er egentlig forskellen på dem.

Espresso og cappuccino kan for mange almindelige kaffedrikkere umiddelbart minde meget om hinanden, men er for den passionerede og inkarnerede kaffedrikker er det to meget forskellige typer af kaffe. Ikke mindst forskellige af udseende men også med hensyn til smag.
Hvis du gerne vil kunne kende forskel på en espresso og en cappuccino, så er der et par tips her.

Cappuccino
Man kan godt komme til at forveksle en kop cappuccino for en espresso idet en cappuccino indeholder stærk kaffe – espresso men også indeholder varm mælk og mælkeskum. Grundlæggende så består en cappuccino af 1/3 espresso, 1/3 varm mælk som toppes af 1/3 varm mælkeskum og et drys kakao eller kanel.
Ofte vil ikke-italienere synes at en espresso er for stærk for deres smag og derfor foretrækker de en kop cappuccino istedetfor.

Espresso
En rigtig god kop espresso skal tilberedes på en espressomaskine eller i en espressokande som sætte spå komfuret. En espresso er en stærk kop kaffe som serveres i en lille kop, hvorimod en cappuccino serveres i større kop hvor der er plads til mælk og skum.

Espressoen er mere blot 2 mundfulde stærk kaffe som drikkes med det samme. Det karamteristiske ved en espresso og det som kendetegner er en god kop espresso er, at den tilberedes med det helt rigtige tryk så den får den karakteristiske fyldige smag. Espressoen toppes op af et fint lag af gyldent skum, på italiensk kaldet ”crema”.

Hvorfor elsker vi så espresso og cappuccino ?
Begge kaffetyper er spændende og anderledes i forhold til den normale kop kaffe som vi kender fra dagligdagen. Med de mange caféer som er skudt op og danskernes stigende interesse for lande som Italien og Spanien som feriesteder, er eksotiske kaffetyper som espresso og cappuccino lige så stille sneget sig ind på danskerne og deres kaffevaner.

En normal kop dansk kaffe har en helt anden styrke end en kop espresso og mange danskere oplever ganske enkelt problemer med maven når de drikker espresso eller bare for stærk kaffe. En af grundene til at mange istedet vælger en cappuccino, hvor kaffesmagen bliver blødet op af den varme mælk.

Heldigvis er der kommet rigtig mange forskellige kaffetyper og man kan godt sige, at der er noget for enhver smag og behag, det handler bare om at finde ud af hvad du bedst kan lide.

Cappuccino
Cappuccino

Andre artikler

Back to top button