Limoncello – Italiens friske likør
Limoncello er den søde likør, som ofte drikkes i den italienske sommervarme. Der findes da heller ikke noget bedre end et forfriskende glas kold limoncello, som en digestivo til at hjælpe på fordøjelsen af et godt måltid mad.
Limoncello laves på citroner, som dyrkes blandt andet på Amalfikysten, Sorrentino-halvøen og på Capri, områder som har dyrket citroner gennem generationer. Den helt præcise oprindelse for limoncello svæver i det uvisse og er et virvar af legender og anekdoter, men det er en drik som har været lavet siden starten af 900-tallet. Derimod er den først blevet registreret under mærket Limoncello i 1988 og betegnelsen limoncello må kun bruges når der er anvendt citroner fra Sorrentino-halvøen med anerkendelsen IGP.
Likøren er efter sigende en af de mest foretrukne likører i Italien, hvorimod det ikke er en drik som har været særlig kendt i resten af Europa. Det er først indenfor de seneste år, at andre lande så småt er begyndt at få øjnene op for denne forfriskende drik.
Selvom limoncello kan købes i de fleste italienske supermarkeder og butikker, er det faktisk ikke særlig svært at lave sin egen limoncello – det er nemlig superenkelt og kræver ikke det store arbejde. Det kræver dog tid og tålmodighed, da det er en langsommelig proces men belønningen er så også din helt egen hjemmelavede limoncello.
Den er baseret på citronskaller som lægges i stærk alkohol på 90%, her ligger skallerne og hygger sig indtil olien er trukket ud og alkohol’en får den karakteristiske gule farve. Denne del af processen tager mindre end 3 måneder, hvorefter skallerne fjernes og drikken tilsættes sødestof i form af sirup.
Istedetfor at købe Limoncello, kan du vælge at lave din egen limoncello – du får opskriften på linket Hjemmelavet Limoncello.