Minestrone-suppe
Zuppa Minestrone
En fyldig og nærende vinterret, som nok skal mætte de fleste. Her har du mulighed for at bruge årstidens grøntsager afhængig af smag og behag. Hvis i ikke kan lide de tørrede bønner, kan de bare udelades og erstattes af lidt mere af de små suppe-pasta.
Minestrone
Ingredienser
- 3-4 kartofler
- 3-4 løg
- 2 stilke bladselleri
- 3-4 gulerødder
- 2-3 zucchini
- 2-3 tomater
- Håndfuld ærter
- Håndfuld udblødte bønner
- Bredbladet persille
- Salt & peber
- Bouillonterning
- Kogende vand
- Små suppepasta
Sådan gør du
- Rens alle grøntsagerne, skær ender og tørre kanter fra. Skær herefter grøntsagerne i mindre stykker, af samme størrelse.
- I en gryde med olie svitses løg, gulerødder, selleri og kartoflerne, tilsæt herefter tomater, bønner, 2 liter kogende vand og bouillonterning.
- Dæmp varmen, og lad grøntsagerne koge ved svag varme, læg et låg over gryden men lad der være plads til at kondensen kan komme ud.
- Lad suppen koge i 1 times tid, tilsæt zucchini, ærter og de små pasta, lad suppen koge ved svag varme i 20 minutter.
- Lige inden servering, drysses suppen med hakket persille, server groft brød til suppen.