Kage med hindbær
Torta soffice di lamponi
En sommerlig version af den klassiske sandkage, her med friske hindbær. Hindbærrene giver en frisk smag som passer godt til den søde kage. Hindbærrene kan udskiftes med for eksempel brombær eller rabarber.
Kage med hindbær
Ingredienser
- 250 gr friske hindbær
- 175 gr hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 150 gr sukker
- 120 gr smør
- 1 tsk revet citronskal
- 2 æg
- 200 gr yogurt naturel
- 100 gr flormelis
- 3 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Rens hindbær, og skyl dem evt. let, dup dem tørre med køkkenrulle. I en skål blandes hvedemel med bagepulver. Smuldr smørret i melet, til det ligner revet ost.
- Tilsæt sukker, revet citronskal og en knivspids salt. Rør godt sammen med en elpisker, tilsæt herefter æggene - et af gangen samt yogurt og bland det godt sammen.
- Vend forsigtigt hindbærrene i dejen, de må ikke mases. Smør en sandkageform med smør, og fordel dejen i formen. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time og 10 minutter - til kagen er gennembagt. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af.