Hindbær-ricotta tærte
Torta di lamponi e ricotta
En sand lækkerbisken til en varm sommerdag, tærten får friskhed fra hindbærrene samtidig med en god cremet fylde fra det lækre ricotta-fyld. Hindbærrene kan sagtens skiftes ud med for eksempel friske brombær.
Hindbær-ricotta tærte
Ingredienser
- 1 portion mørdej
- 500 gr Ricotta
- 300-350 gr friske hindbær
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 150 gr sukker
- 1/2 tsk vanillesukker
- 1 citron - saft og skal
- smør til formen
- flormelis
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader.
- Pisk æg, æggeblommer, sukker og vanillesukker godt sammen. Vend ricotta i og bland sammen, samtidig tilsættes citronsaft og revet citronskal.
- Smør en springform eller tærteform, rul mørdejen ud og fordel den i formen, så den går godt op i kanten. Med en gaffel prikkes små huller i bunden af mørdejen.
- Fordel ricotta-cremen på tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 1 time. Tag tærten ud og lad den afkøle, herefter fordeles de friske hindbær udover den bagte tærte. Drys tærten med flormelis.