Tærte med brombær og Mascarponecreme

2018-05-21
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 35m
  • Tilberedningstid: 35m
  • Samlet tid: 1:10 t

Torta al more e Mascarpone

En indbydende sommertærte med friske brombær og en lækker ostecreme med den klassiske italienske ost Mascarpone. Mascarpone er en cremet ost som er meget anvendt i blandt andet bagværk og desserter.

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 250 gr hvedemel
  • 80 gr sukker
  • 100 gr smør
  • 1 æg
  • Cremefyld:
  • 250 gr Mascarpone
  • 2 dl piskefløde
  • 200 gr hvid chokolade
  • 125 gr friske brombær

Vejledning

Trin1

Start med at forberede tærtedejen, og smuldr smørret i melet til det ligner groftrevet ost. Tilsæt sukker og æg, og saml dejen. Lad dejen ligge koldt og tildækket i ca. 1 time.

Trin2

Efter at tærtedejen har hvilet, rulles den ud på et meldækket bord. Dejen skal passe til en tærteform, og dække op af kanten. Fordel dejen i en smurt tærteform og sørg for at dejen går op af kanten, skær overskydende dej væk fra kanten. Med en gaffel prikkes huller i dejbunden. Tærtebunden bages i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den køle.

Trin3

Til cremen, kommes fløden i en gryde og fløden varmes op til kogepunktet. Inden den begynder at koge, slukkes for varmen og den hvide chokolade tilsættes i mindre stykker. Lad chokoladen smelte i den varme fløde, indtil der ikke er klumper. Lad det køle ned.

Trin4

Tilsæt mascarpone og bland det godt, til en ensartet konsistens. Fordel cremen på den afkølede tærtebund, og sæt tærten på køl. Lige inden servering, dekoreres tærten med de friske brombær.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk