Mandelkager fra Sicilien

2013-06-14
  • Mængde: 25 stk.
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 10m
  • Samlet tid: 25m

Biscotti alle mandorle

En traditionel småkage fra Sicilien, som minder meget om danskernes kransekage. Kagerne er meget nemme at bage, de skal blot have tid til at hvile i ca. 10 timer.

Ingredienser

  • 200 gr mandler uden skal
  • 200 gr sukker
  • 50 gr æggehvider
  • 2-3 dråber vanille-essens
  • 2 dråber mandel-essens
  • Pyntebær
  • Hele mandler uden skal

Vejledning

Trin1

Mandlerne hældes i en blender og hakkes meget fint. Mandelmelet blandes sammen med sukker, herefter tilsættes æggehvider og essens. Blandingen røres godt sammen - dette gøres bedst med en røremaskine, da det godt kan blive rimelig hårdt ved håndkraft.

Trin2

Hæld dejen i en stor sprøjtepose med en stjernespids på. Pres dejen ud i små stjerneformede kager med en diameter på 3 cm. Kagerne placeres på en bageplade med bagepapir. På toppen af hver kage placeres et pyntekirsebær eller en mandel uden skal.

Trin3

Lad kagerne stå og hvile natten over eller min. 10 timer. Kagerne bages i ovnen i 8-10 minutter ved 180 grader.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk