Lasagne

2013-06-26
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 2:00 t
  • Tilberedningstid: 40m
  • Samlet tid: 2:40 t

Lasagne alla Bolognese

Den klassiske italienske lasagne alla Bolognese, som oprindeligt stammer fra regionen Emilia Romagna og har fået sit navn fra byen Bologna, hvor retten har sin oprindelse.

Ingredienser

  • 250 gr hakket Oksekød
  • 250 gr hakket Svinekød
  • 50 gr Pancetta i tern/Bacon kan bruges istedet
  • 1 Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 2 Gulerødder
  • 500 ml purerede Tomater
  • Salt og peber
  • 2 spsk Smør
  • 1 dl Hvedemel
  • 1 liter Mælk
  • Salt og peber
  • Tørrede lasagneplader
  • Revet ost til gratinering

Vejledning

Trin1

Tilberedning af kødsovs: Løg og hvidløg pilles og snittes fint, gulerødderne skrælles og rives på den fine side af råkost-jernet. Løg svitses i en gryde med olie, til de er gyldne og møre.

Trin2

Tilsæt bacon i tern og lad det lige blive sprødt. Herefter tilsættes det hakkede kød, og lad det stege ved svag varme i ca. 10 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt tomatpure samt salt og peber.

Trin3

Lad kødsaucen simre ved svag varme i 1 time, mens der jævnligt røres i gryden.

Trin4

Tilberedning af bechamelsauce: Smelt smør i en gryde og tilsæt melet, pisk til alt melet er opsuget af fedtstoffet.

Trin5

Tilsæt mælken samt salt og peber, og pisk godt så der ikke er nogen melklumper. Lad saucen stå ved svag varme mens der hele tiden røres, så at mælken ikke brænder på. Efter ca. 15-20 minutter begynder saucen at tykne og få den helt rigtige konsistens. Tag gryden af varmen.

Trin6

Smør et firkantet fad, i bunden lægges et lag lasagneplader, herefter lægges et lag kødsauce efterfulgt af et lag bechamelsauce, nu lægges et nyt lag lasagneplader, efterfulgt af kødsauce og bechamelsauce. Fortsæt på denne måde indtil der ikke er mere kød- og bechamelsauce, det øverste lag skal være kødsauce.

Trin7

Lasagnen drysses med revet ost og sættes i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Comment (1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close