Klassisk Panna Cotta
Panna Cotta
Dette er opskriften på den klassiske og oprindelige Panna Cotta, blot med ingredienserne fløde, mælk og sukker. Server den med sæsonens friske frugt eller bær, eller med en lækker karamelsauce.
Panna Cotta
Ingredienser
- 500 ml piskefløde
- 150 ml mælk
- 125 gr sukker
- 4 blade husblas
- 1 tsk vanille-essens
- 1/2 stang vanille
- Friske bær - hindbær brombær el. lign.
Sådan gør du
- Læg husblas i en skål med koldt vand i ca. 15 minuter, til husblasen er blød.
- I en lille gryde opvarmes mælk og fløde til det koger, tilsæt sukker, vanille-essens og korn fra vanillestang. Skru ned for varmen til lav varme.
- Tag gryden af varmen og lad det køle, tilsæt i tynd stråle - den udblødte husblas samtidig med at der piskes. Sørg for at det er blandet godt.
- Fordel flødecremen i portions-skåle eller små foliebægre som stilles på køl i minimum 6 timer.
- Lige inden servering, vendes panna cotta'en ud af foliebægrene, og der dekoreres med friske bær. Hvis der serveres i portions-skåle, dekoreres disse med friske bær.